Author Topic: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne  (Read 2531 times)

PackRat

  • Posts: 2213
    • View Profile
    • PackRat configs on github
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #15 on: March 11, 2019, 06:59:29 PM »
There's some good news.
I am tired of talk that comes to nothing.
-- Chief Joseph

...the sun, the darkness, the winds are all listening to what we have to say.
-- Geronimo


VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #17 on: March 12, 2019, 03:05:41 AM »
Thanks everyone... I do appreciate the encouragement

Ran into issues on the test installs.. No drives are mounting so I have nothing to install to and I cannot determine yet if it is a VBox issue or a debian. I also do not have network and believe that will be easier to resolve..

I worked almost 11 hours today and I am exhausted and I am going to call it a day.. Sorry for the delay

Anyone want to throw ideas at me on how to solve both, I will listen to everything... I am rusty and not ashamed to admit it

Niters
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #18 on: March 12, 2019, 11:43:35 AM »
The network issue was internal here at the homestead and resolved...

The drives not mounting is a V-Box issue and I need to find out what that is.. The April 2018 ISO's are doing the same thing

Will upload later tonight no matter what
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #19 on: March 13, 2019, 01:35:06 AM »
More updates..

This appears to be a Debian issue with fstab after all.. For whatever reasons the fstab that has always been created correctly is now a blank file or incomplete to say the least..

I am back to frustration levels on extreme high alert and need to trace if it is Debian or something in the build script that has not changed.. IOW it will take a while

Open to a discussion on what it could possibly be
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #20 on: March 15, 2019, 01:17:55 AM »
I did trace an error message to the installer.. the last message I got running the installer as root was 'msdos disk labels do not support partition names' and doing a quick search Redhat had the same issue with their installer years ago 

More to work with now and it also explains why both installers failed.. It is by all accounts a gparted issue but I am no closer to a solution.. I am sure there is an update to the installer I need to focus on that may fix this and I should have time this weekend to do just that

Progress is slow but it is happening
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #21 on: March 15, 2019, 03:01:38 AM »
Success but at a price


 


Was able to install after I completely wiped both drives on the V-Box setup

So in order to install VSIDO you have to destroy everything?

Nahhhhh

There has to be a better solution...
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #22 on: March 15, 2019, 03:07:57 AM »
I believe there will be an update to the installer that has this resolved and I will dig into that this weekend
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #23 on: March 17, 2019, 02:20:20 PM »
Nothing new with the installer development at all.. I am stuck back at square one as to why or how this is possible or to fix

'I threw my hands in the air and said show me something'

Rihanna - Stay

VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #24 on: March 17, 2019, 10:47:11 PM »
This is the complete error when trying to install.. Note that it is a call from python 2.7 to the python parted partition script

Code: [Select]
File "/usr/share/linstaller/linstaller/modules/partdisks/front/glade/__init__.py", line 2643, in manual_frame_creator
    elif name and part.name:
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/parted/partition.py", line 135, in get_name
    return self.getPedPartition().get_name()
_ped.PartitionException: msdos disk labels do not support partition names.
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

PackRat

  • Posts: 2213
    • View Profile
    • PackRat configs on github
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #25 on: March 17, 2019, 11:52:02 PM »
Two things that stick out to me:

Code: [Select]
python2.7
Is python3 now required for the partitioning tool called by the script? That would deprecate the whole installer wouldn't it?

Code: [Select]
msdos disk labels do not support partition names.
Maybe missing some dependency like mtools?

Are you using a msdos partition table? Maybe try with a gpt partition table and see if that works; although that's not really recommended for legacy BIOS setups.
I am tired of talk that comes to nothing.
-- Chief Joseph

...the sun, the darkness, the winds are all listening to what we have to say.
-- Geronimo

VastOne

  •      v-ger
  • Posts: 4187
    • View Profile
    • VSIDO Community
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #26 on: March 18, 2019, 12:18:46 AM »
On the python questions, I have no idea.. seems backwards compatibility has taken a backseat in the Debian world and seems more a question for the developers of the installer

mtools is stock installed in VSIDO

I am not sure on the gpt question, if I understand it all you would have to wipe everything to go to a gpt partition table so if you have to do the same with an msdos table, why would you?  As to if I am missing a msdos partition table, these machines and V-Box setup have always had the exact same msdos partition tables from the beginning...

The solution (create a msdos partition table while in LiveCD) seems as if that is the issue, but how is that possible if there always was a partition table and the April 2018 ISO's no doubt see the partitions and partition table

 ??? ??? ???
VSIDO      VSIDO Twitter     VSIDO FB     VSIDO Google+   

I dev VSIDO

PackRat

  • Posts: 2213
    • View Profile
    • PackRat configs on github
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #27 on: March 18, 2019, 01:29:20 AM »
Quote
seems backwards compatibility has taken a backseat in the Debian world

Python world. Some good scripts and tools don't work with python3. Sucks because 2 versions of python is a lot of bloat and cause issues with the system alternatives symlinks.

Quote
I understand it all you would have to wipe everything to go to a gpt partition table so if you have to do the same with an msdos table, why would you?

gpt is required fro UEFI boot/patitions. It can be used with legacy BIOS but isn't recommended. Never seen a clear explanation why; data loss maybe.
I am tired of talk that comes to nothing.
-- Chief Joseph

...the sun, the darkness, the winds are all listening to what we have to say.
-- Geronimo


PackRat

  • Posts: 2213
    • View Profile
    • PackRat configs on github
Re: APRIL 2018 last ISO?!?! What the hell happened to VastOne
« Reply #29 on: March 19, 2019, 02:01:36 AM »
Tried to get through disk management step without pre-partitioning, with pre-partitioning, new msdos table, enabling the root account.

Hangs at that step every time. And this is all older hardware.
I am tired of talk that comes to nothing.
-- Chief Joseph

...the sun, the darkness, the winds are all listening to what we have to say.
-- Geronimo