Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fatmac

Pages: [1] 2
1
Feedback & Suggestions / Re: A little feedback again:)
« on: May 24, 2013, 09:01:37 AM »
Thanks for the feedback ew - as I mainly only install one distro per machine it never worried me whether I used dos or gpt partitioning, I didn't realise that was the source of my problem. I shall have to be more aware of gpt partitioning in future.

2
General Support / Re: VSIDO installation query
« on: May 23, 2013, 07:15:47 PM »
Hi fatmac,

Thanks for the reply, I have created an LV called vsido which I wanted to install it on but I can't get gparted to see it, also it says quit gparted and it will carry on, I assumed with the install, but all it does is quit so I will have to wait for someone who knows LVM to tell me how to do it or not install it at all which would be a pity as it looks quite nice.
That installer behaviour was what was happening to me, is it possible to mount that LV in a tty & partition it?

3
General Support / Re: VSIDO installation query
« on: May 23, 2013, 01:23:12 PM »
I'm new to VSIDO, but I've found out that I had to create the partitions in a tty using fdisk, before the installer would see them. Might work for you, I don't use LVM.

4
Feedback & Suggestions / Re: A little feedback
« on: May 22, 2013, 02:59:01 PM »
@PackRat
Profile > Modify Profile > Look & Layout >Return To Topics After Posting By Default.

It was annoying me as well.  :)

5
Feedback & Suggestions / Re: A little feedback again:)
« on: May 22, 2013, 02:51:30 PM »
As a bit of feedback to VastOne.
I would like to be able to install without having to need a swap partition.

6
Feedback & Suggestions / Re: A little feedback again:)
« on: May 22, 2013, 02:48:38 PM »
Not quite sure if this will be relevant to your problem.
Being a first timer to VSIDO, I found problems with the installer.
What I did was open a tty, sudo su to root, run fdisk /dev/sda, deleted all partitions, created a new empty dos partition label, created new partitions, wrote them out to disk, went back to X & re ran the installer, & it worked for me. (May21 64bit)

7
Feedback & Suggestions / Re: A little feedback
« on: May 22, 2013, 02:35:01 PM »
Good post ew, I quite agree, do your own thing VastOne, others will follow.  ;D

8
General Support / Re: 32 bit iso
« on: May 22, 2013, 01:37:59 PM »
I was having problems with the '15 May', but '21 May' is OK.
Downloaded via downloads page today, & it works this time. (Check the md5sum.)

9
Media Room / Re: Just listened to
« on: May 22, 2013, 01:16:18 PM »
Music is a personal thing, you lot seem to be on my wavelength, in the main.

10
I've Got a Life / Re: Used to cycle
« on: May 22, 2013, 12:23:45 PM »
Nice to see I'm not the only cyclist on here.  :)

11
First experience with 64 bit 21 May build was the same, gparted wouldn't start. Used fdisk in a tty, deleted all partitions, made a new partition table & wrote it out, went back to X, re ran the installer, still wouldn't load gparted. Went back to fdisk in tty, created & wrote partitions to disk, went back to X, re ran the installer, this time gparted started, & the rest went smoothly. Wifi seems a bit iffy at the moment, connection keeps getting reset; I'm writing this from a cable connected desktop (running #!  :) )
The 32bit d/l again has a different md5sum to yours; will see what happens when I write it to disk. (Edit: Same type of problem as before.)

Edit: D/L 32bit again, but from downloads page, not with wget -c, & this time it runs live OK, except wifi, wants firmware brcm, according to dmesg.
However, it appears to be unsuitable for a 1024x600 netbook screen. (!) :(

Conclusion = I now have 32 & 64 bit live distros, with a 64 bit installation on a laptop.

Thanks for your efforts, will play with it for a bit, & post afresh if I get any other problems.

12
Thanks VastOne, I shall d/l the 32bit shortly & try that on my netbook.
Might as well get the 64bit later as well now that there's no OS on the laptop.  ;D

13
Hi jedi, no uefi on my machines.  :) When the installer starts, it suggests it can use a previously partitioned drive, but even when I had the partition info written out from fdisk in a tty & went back to X it didn't like it.
I will d/l VastOne's new offerings & see if I can get an install with them.

14
Had another 3 tries at installing 64bit. No joy. (md5sums are a match)

try1 - didn't go to gparted, went to Exit:Quit Installer, waited 6 mins, hdd activity led flashed every 2 seconds, otherwise, just nothing.

try2 - gparted flashed on screen before getting Exit:Quit Installer, same 2 second flash of hdd led, still nothing after 9 mins.

try3 - went to a tty, sudo su, ran fdisk & wrote partitioning to disk, returned to X & retried to install, gparted flashed on screen, went to Exit:Quit Installer again.

Will wait & download the next releases to try.

15
Look forward to trying the new .iso's when ready.  :)

Edit: I didn't wait 3 mins (!!!), might give it another try later.

Pages: [1] 2