Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - paxmark1

Pages: [1]
1
Introductions / Hey y'all
« on: November 26, 2014, 01:43:06 AM »
Started with caldera, then Mandrake to Mandriva b.s. and then Ubuntu when it was ok.  And then #!  I quit KDE because of neepomuk.  No, I am not that great at it, can't code or anything, but I like foss. 

Yeah, if I am going to have my feet in the water on one machine, well, maybe it is time to abandon debian testing.  I will remain on stable on my main machine as usual.  This seems a good enough place to hang a hat some days. 

Activists I miss are Phil Berrigan, Samuel Day (long ago editor of Bull Amer. Atomic Sci) and Sen. Paul Wellstone.  But I live in Canada.  Would have been nice to have met Jack Layton.  But, I won't be talking any more about that here.  period. 

I spent a few years living with the homeless.  Sheltered a lot of Korean and Viet War vets, but since then mostly I have been working with the mentally challenged the last two decades.   I lived in the same houses with them for 13 years. 

I think I will fit in here.  peace.  Mark

2
VSIDO Installation Help / init 's scrambled
« on: November 25, 2014, 01:01:15 AM »
Hi,   inits are scrambled.

installed maybe 2 days ago, no problems.  But, tried the live-version of another sid  for the LXQT, but ... 

EDIT 4 days later.  Never solved, but the wicd/ceni hiccup was probably part of.  still not sure how libpam-systemd got removed.  AND - I did not have a clean home.  I had backed up home and was going to format sda2 which is home for for both sid distros I tried, but it did not happen.  In the end I did overkill, formatted sda2 to reiser and then back to ext4.  I have a working sid now, but with lxqt in another brand. 

Vsido did install perfectly my first time     End of EDIT

Reinstalled VSIDO last night- went well.  I went to terminal after Ctl-Alt-F1 and init 3.  I did all my apt-getting after installing apt-listbugs and echo "pkg" hold of libpython2.7-stdlib and systemd.  I added fdupes, ncdu and a couple of other cli's.  I unplugged ehternet, but did not set up wicd for wlan0.  When I went back to add opera,  etc., etc. I realized this.  I had to kill (not kill-9) wicd   I did this via rm wicd.pid  I set up wlan0 with ceni. 

However, from then on,  any way I go after it, my inits are off.  If I go Ctl-Alt-F1 I see the mesages (I copied from screen - typos)  lightdm -14.264861 system log failed to enable subscription   and Failed to fully start up daemon.  Then 5 or more repeats of authentication failed.  Ctl-Alt-Del puts me back into a restart that ends with a fully functional VSIDO gui. 

Booting into rescue mode can get me into a fully funcional gui.  I go into root, type init 3 and it restarts to lightdm log in and fully functional gui.

Trimmed lightdm log

Code: [Select]
[+0.20s] DEBUG: Could not run plymouth --ping: Failed to execute child process "plymouth" (No such file or directory)

+0.20s] DEBUG: Acquired bus name org.freedesktop.DisplayManager
[+0.20s] DEBUG: Registering seat with bus path /org/freedesktop/DisplayManager/Seat0
[+0.21s] WARNING: Error getting user list from org.freedesktop.Accounts: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.Accounts was not provided by any .service files
[+0.21s] DEBUG: Loading user config from /etc/lightdm/users.conf
[+0.22s] DEBUG: User   ** added

+7.95s] DEBUG: Session pid=2276: Greeter sets language en_US.utf8
[+7.96s] DEBUG: Session pid=2276: Greeter requests session fluxbox
[+7.96s] DEBUG: Seat: Stopping greeter; display server will be re-used for user session
[+7.96s] DEBUG: Session pid=2276: Sending SIGTERM
[+8.01s] DEBUG: Session pid=2276: Greeter closed communication channel
[+8.01s] DEBUG: Session pid=2276: Exited with return value 0
[+8.01s] DEBUG: Seat: Session stopped
[+8.01s] DEBUG: Seat: Greeter stopped, running session
[+8.01s] DEBUG: Registering session with bus path /org/freedesktop/DisplayManager/Session0
[+8.02s] DEBUG: Session pid=2392: Running command /etc/X11/Xsession /usr/bin/startfluxbox
[+8.02s] DEBUG: Creating shared data directory /var/lib/lightdm/data/paxmark
[+8.02s] DEBUG: Session pid=2392: Logging to .xsession-errors
[+8.11s] DEBUG: Activating VT 7
[+8.11s] DEBUG: Activating ConsoleKit session 6953a01422b43ca01a15fdee52a3cc7c-1416868272.704141-2006332528
[+8.12s] WARNING: Error activating ConsoleKit session: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.GLib.UnmappedError.CkVtMonitorError.Code0: Session is already active



attempts at journald
Code: [Select]
**@**:~$ journalctl -b
No journal files were found.
paxmark@rauneseee:~$ sudo journalctl -b
[sudo] password for **:
No journal files were found.
**@**:~$ sudo journalctl -f
No journal files were found.

After about the fourth time of attempting Ctl-Alt-F1 I undid the hold of systemd and did the apt-get distupgrade.   I got no new problems and  still have the above problem. 

Been looking at logs, googling, and I am stumped.  Could be systemd libpam or lightdm.    Stumped.  Peace.

edited 10pm  Lot of looking.  One thing it looks like I did wrong was after removing gmusicbrowser and vlc (going with mpv) I did an apt-get autoremove.  NO NO in sid I guess.  Damage was libpam-systemd  Reinstalled tonight  and I was able to get output from systemd --test  as opposed to $HOME  blahblah.  Still run inits a jumble and authentication failures.  GUI works fine. 

Pages: [1]